top of page

Centro del Mundo -y de Mallorca- (en bicicleta)

Itinerario


Salimos de Petra por la estación de tren hacia Son Mieres y Son Caló (km 3) y giramos a la derecha hacia Son Net hasta llegar a la carretera de Ariany-Sineu (km 7). Giramos a la izquierda por el camino que conecta con la carretera vieja de Sineu guiados por el monte de Son Nofre (Km 9,5). Dejamos Son Nofre a la izquierda y continuamos hacia la carretera de Sant Joan - Sineu (km 15,5). Cruzamos la carretera y tomamos el camino Matadero hasta encontrar el Camino de Ariany dirección Lloret (km 17,5). Continuamos por el camino Viejo de Algaida unos pocos metros (km 20) y cogemos el Camino de Sa Font. Salimos del pueblo por la Calle Mayor y entramos en La Comuna de Lloret donde encontraremos el Centro de Mallorca (km 23). Salimos de la comuna hacia Ruberts donde cogemos dirección Pina (km 30) y Montuïri de donde salimos por el cementerio (km 37). Nos dirigimos hacia Els Calderers (km 48) y volvemos a Petra por el camino de Son Burgues y Son Maimó (km 57).



Duración: 3h 30 min

Grado de dificultad: moderado

Desnivel: 193 m

Distancia: 57 Km

Inicio y finalización: Petra

Edades recomendadas: a partir de 16 años.

Época: Todo el año

Lugares de interés: Centro de Mallorca, en la Comuna de Lloret.

Curiosidades: Para resolver la histórica incertidumbre sobre la “verdadera” centralidad territorial de la isla, el Ayuntamiento de Lloret solicitó en 2005, al Ministerio de Fomento, las coordenadas del centro geográfico de la isla. Los resultados del informe emitido por el Centro Nacional de Información Geográfica (Ministerio de Fomento) señalaban que el punto central de Mallorca se localiza en las coordenadas X (496.394), Y (4385.084) del huso 31. Por este motivo, veremos un monolito de piedra que sirve de hito geográfico.


Autor: Josep Mulero Alzina


RUTA MTB 1 - Centre del Mon
.gpx
Download GPX • 46KB

Itinerari


Sortim de Petra per l’estació de tren cap a Son Mieres i Son Caló (km 3) i girem a la dreta per Son Net fins arribar a la carretera de Ariany-Sineu (km 7). Girem a l’esquerra pel camí que connecta amb la carretera vella de Sineu guiats pel puig de Son Nofre (Km 9,5). Deixem Son Nofre a l’esquerra i continuem cap a la carretera de Sant Joan – Sineu (km 15,5). Creuem la carretera i agafem el camí Matadero fins trobar el Camí d’Ariany direcció Lloret (km 17,5). Continuem pel camí Vell d’Algaida uns pocs metres (km 20) i agafem el Camí de Sa Font. Sortim del poble pel Carrer Major i entrem a La Comuna de Lloret on trobarem el Centre de Mallorca (km 23). Sortim de la comuna cap a Ruberts on agafem direcció Pina (km 30) i Montuïri d’on sortim pel cementiri (km 37). Ens dirigim cap a Els Calderers (km 48) i tornem a Petra pel camí de Son Burgues i Son Maimó (km 57).

Durada: 3h 30 min

Grau de dificultat: moderat

Desnivell: 193 m

Distància: 57 Km

Inici i acabament: Petra

Edats recomanades: a partir de 16 anys.

Època: Tot l'any

Lloc d’interès: Centre de Mallorca, a la Comuna de Lloret.

Curiositats: Per resoldre la històrica incertesa sobre la “vertadera” centralitat territorial de l’illa, l’Ajuntament de Lloret va sol·licitar, l’any 2005, al Ministeri de Foment, les coordenades del centre geogràfic de l’illa. Els resultats del informe emès pel Centre Nacional d’Informació Geogràfica (Ministeri de Foment) assenyalaven que el punt central de Mallorca es localitza a les coordenades X (496.394), Y (4385.084) de l’ús 31. Per aquest motiu, veurem un monòlit de pedra que serveix de fita geogràfica.

Autor: Josep Mulero Alzina

bottom of page